Туреччина і Корея активно інвестують в "зелену" енергетику в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина і Корея активно інвестують в "зелену" енергетику в Україні

Енергетика
775
Нещодавно статистична служба Європейського союзу (Eurostat) заявила про високий потенціал українського сегмента відновлюваної енергії – в майбутньому його частка може зрости з нинішніх скромних 6% до вражаючих 74%. Зрозуміло, що для цього потрібно активно інвестувати в його розвиток. Якщо вірити прогнозу IB Centre, до кінця року сукупна потужність відновлюваних джерел електроенергії в Україні повинна досягти 1,9 ГВт, показавши зростання на 50% в річному вираженні. Наскільки правильним виявиться прогноз – нам ще належить дізнатися, але новини про нові проекти відновлюваної енергетики з’являються буквально щотижня. На цьому тижні список поповнили ще два проекти.
Корейська компанія Heung Yong Industrial планує збудувати на Полтавщині сонячну електростанцію сумарною потужністю 32 МВт. Нещодавно корейська делегація зустрілася з місцевою владою для обговорення деталей проекту. Кажучи точніше, Heung Yong Industrial стане інвестором проекту, а безпосередньо реалізацією займеться компанія «Енергосфера». Поки що проект знаходиться на ранній стадії розробки. Не визначено ні місце для будівництва, ні терміни. Як раз зараз «Енергосфера» працює над дорожньою картою. Але тепер, коли є інвестор, робота над проектом повинна піти швидше. У найближчому майбутньому відбудеться ще одна зустріч, на якій, як очікується, буде затверджена проектно-технічна документація.
Одночасно турецька компанія Atlas Global Energy отримала дозвіл на розробку детального плану земельної ділянки під вітроелектростанцію в Сколівському районі Львівської області. Будівництво станції планують розпочати вже у наступному році. Відзначимо, що про плани щодо будівництва цієї станції Atlas Global Energy заявила ще в кінці минулого року.
Частиною проекту СЕС Atlas Global Energy є будівництво необхідної інфраструктури: проїзні дороги, лінії електропередачі та трансформаторні підстанції. Останні розмістять за межами населених пунктів на території Лавочненської, Верхнячковської, Хитарської і Жупанівської сільських рад. Початкова потужність вітроелектростанції становитиме 20 МВт, а обсяг інвестицій оцінюють у 20 млн євро. В майбутньому турки хочуть довести потужність вітропарку до 70 МВт.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас