У Стокгольмі знову відклали винесення рішення щодо спору «Нафтогазу» з «Газпромом» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Стокгольмі знову відклали винесення рішення щодо спору «Нафтогазу» з «Газпромом»

Енергетика
653
“Газпром” у проспекті нового випуску єврооблігацій представив нові очікувані терміни винесення рішення щодо судів з “Нафтогазом України”. Раніше рішення щодо обох позовів – за умовами контракту на поставку газу і за умовами контракту на транзит – очікувалися не пізніше 30 листопада 2017 року.
Тепер же “Газпром” пише, що рішення щодо спору про постачання очікується “не пізніше листопада”.
Стокгольмський арбітраж 31 травня 2017 року виніс проміжне (окреме) рішення з певних питань. “Газпром” розглядає можливість подачі апеляції на проміжне рішення шведського суду. Висновки щодо проміжного рішення для “Газпрому” можуть бути оцінені після того, як сторони арбітражу, на вимогу суду, досягнутий або не зможуть досягнуть домовленостей з певних питань, але в будь-якому випадку після того, як буде винесено остаточне рішення.
Остаточне рішення і щодо спору за контрактом на транзит газу між сторонами Стокгольмський арбітраж має намір винести не пізніше лютого 2018 року.

Довідка Finance.ua:

  • Претензії “Нафтогазу” до “Газпрому” щодо транзитного контракту становлять $12,3 млрд в частині недопоставки і недоплати за послуги з транзиту через ГТС України в 2009-2016 роках.
  • НАК хоче привести даний контракт у відповідність з європейським антимонопольним і енергетичним законодавством, зобов’язати “Газпром” надавати шипер-коди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас