Нафта корекційно дешевшає після зростання на тлі новин із Саудівської Аравії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта корекційно дешевшає після зростання на тлі новин із Саудівської Аравії

Енергетика
394
Нафта дешевшає після зростання днем ​​раніше, яке було спровоковане політичними подіями в Саудівській Аравії і повідомленнями про можливе скорочення поставок нафти з цієї країни, свідчать дані торгів.
Станом на 7.29 по Києву вартість січневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,14%, до 63,84 долара за барель, ціна грудневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,1%, до 57,11 долара за барель.
Днем раніше вартість обох марок нафти збільшувалася на розвитку політичної ситуації в Саудівській Аравії і наростанні конфлікту між Аравією та Ліваном.
Влада королівства в кінці минулого тижня запустила антикорупційну кампанію. На даний момент новоствореним Вищим комітетом по боротьбі з корупцією віддані розпорядження про затримання десятків колишніх чиновників, підприємців, а також членів королівської сім’ї.
Крім того, Саудівська Аравія в четвер попросила своїх підданих залишити Ліван після того, як прем’єр-міністр Лівану Саад Харірі оголосив про свою відставку з поста прем’єра Лівану, перебуваючи в Ер-Ріяді. У промові, що транслювалася саудівським каналом “Аль-Арабія”, він звинуватив шиїтський рух “Хезболлах” і Іран в розпалюванні ворожнечі в Лівані і арабському світі і заявив, що дізнався про підготовку замаху на нього.
У четвер в ЗМІ також з’явилися повідомлення про можливе скорочення експорту нафти з Саудівської Аравії в усі регіони в наступному місяці. Агентство Блумберг писало, що обсяги поставок знизяться на 120 тисяч барелів на день у порівнянні з листопадом. Учасники ринку також очікують американської статистики щодо динаміки числа бурових установок в країні за тиждень. За підсумками тижня, що завершився 3 листопада, число бурових установок в США знизилося на 11 штук, або на 1,2%, до 898 штук. У річному вираженні число установок збільшилося на 329 штук, або в 1,6 рази.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас