Інженери підрахували, скільки коштує виробництво iPhone X — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери підрахували, скільки коштує виробництво iPhone X

Технології&Авто
2235
Канадські інженери з компанії TechInsights підрахували, скільки обходиться iPhone X у виробництві. Для цього вони розібрали пристрій і проаналізували його начинку – за їхніми підрахунками витрати на виготовлення одного смартфона становлять $357,50. Таким чином, при ціні в $999 на iPhone X маржа становить 64%, передає Reuters.
До слова, маржа на iPhone 8 вартістю в $699 становить 59%. Вартість всіх компонентів iPhone 8 не перевищує $ 248, а iPhone 8 Plus – $ 288.
Найдорожчою деталлю у флагмані виявився 5,8-дюймовий OLED-дисплей виробництва Samsung за $65,5 (для порівняння, екран iPhone 8 коштує всього $36). Також в iPhone X встановлено шасі з нержавіючої сталі за $36 (алюмінієвий корпус iPhone 8 коштує $21,50). Інженери відзначають, що сталь гнеться гірше, ніж алюміній – що свого часу стало проблемою для деяких користувачів iPhone 6.
Як зазначає аналітик TechInsights Ал Коускі, Apple добре відома своєю феноменальною здатністю продавати пристрої за преміум-ціною. І це відрізняє її від всіх інших вендорів. «Apple може бути інший, тому що це 400-кілограмова горила», – каже Коускі. В Apple відмовилися коментувати висновки TechInsights.
Втім, не варто забувати, що крім заліза, iPhone X – це ще й софт, витрати на створення якого підрахувати важко, враховуючи, наскільки закрита компанія в плані інтелектуальних напрацювань. І все-таки цікаво, що у виробництві iPhone X майже в три рази дешевше, ніж у магазині.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас