Китайцям дозволили купити український банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайцям дозволили купити український банк

Фондовий ринок
2788
Національний банк погодив придбання 99,9% акцій Українського банку реконструкції та розвитку (УБРР), який раніше перебував у власності держави, двома громадянами Китаю. Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Вони здійснюють угоду через групу компаній: ТОВ “Босе (Гонконг) Ко. Лімітед” (Україна), BOCE (Hong Kong) Co. Limited (Гонконг), Bao Shi (Tianjin) e-commerce Co. Ltd. (КНР), Tianjin Bohai Commodity Exchange Co., Ltd (КНР), Horgos Boxu Equity Investment Limited Partnership (КНР).
Фонд держмайна ще в листопаді минулого року оголосив переможцем приватизації УБРР єдиного учасника конкурсу – компанію BOCE. Вона придбала 99,9% акцій банку за 82,83 млн грн.
Покупець серед іншого зобов’язався привести розмір статутного капіталу фінустанови у відповідність до вимог законодавства. До 11 липня 2017-го статутний і регулятивний капітал УБРР мав бути збільшений до 200 млн грн, але вимоги виконані не були. Але НБУ надав попередню згоду на капіталізацію банку за спрощеною процедурою до 244 млн грн за рахунок додаткових внесків ТОВ “Босе (Гонконг) Ко., Лімітед” (Україна).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас