Tencent купила 12% акцій розробника додатка Snapchat — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tencent купила 12% акцій розробника додатка Snapchat

Фондовий ринок
151
Snap Inc. в документах, в середу поданих регулятору, повідомила, що китайський гігант Tencent Holdings Ltd. купив 12%-ву частку в компанії. Це своєрідний знак довіри соціальній мережі, що відчуває труднощі, повідомляє Dow Jones.
За інформацією Snap, китайська компанія, яка підтримувала її ще до IPO, з березневого публічного розміщення Snap придбала на відкритому ринку близько 146 млн акцій, збільшивши свою частку. Перші інвестиції в Snap вона здійснила в 2013 році в ході фандрайзингу, ще до того, як Snap стала публічною компанією.
Дана інформація надійшла через день після того, як Snap опублікувала квартальні результати, які не дотягли до очікувань Уолл-стріт. Компанія не змогла помітно підвищити базу активних користувачів. Крім того, інвестори були розчаровані обсягом коштів, які рекламодавці направляють Snapchat для залучення уваги цих користувачів.
Результати свідчать про чергові проблеми Snap, яка стала публічною в березні в ході найбільшого IPO в США за останні роки. Після завершення основної сесії у вівторок акції Snap впали на 20%, але сьогодні вранці, до початку регулярних торгів, вони відновили свої позиції на новинах про підвищення частки Tencent.
На думку аналітиків, Tencent, можливо, хотіла б більше дізнатися про формат Snap і використовувати цю інформацію як можливість для розподілу контенту в Китаї, особливо коли пряма трансляція в режимі онлайн стала такою популярною в країні.
У документах Snap зазначила: “протягом тривалого часу ми були натхненні креативністю і підприємницьким духом Tencent, і ми вдячні їй за можливість продовжити наші давні і продуктивні відносини, які почалися більше чотирьох років тому”.
Як додала Snap в документах, президент Tencent Мартін Лей сказав, що Tencent “з оптимізмом ставиться до поглиблення акціонерних відносин з нами і прагне до обміну ідеями та досвідом”.
В сьогоднішніх документах йдеться, що в майбутньому ні Tencent, ні Snap не зобов’язані розкривати інформацію про зміни в дольовій участі у Snap через структуру її власності.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас