Скільки Україна витрачає на державні премії та нагороди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки Україна витрачає на державні премії та нагороди

Казна та Політика
486
В кінці жовтня президент Петро Порошенко своїм указом нагородив звільнених з ув’язнення російською окупаційною владою заступників глав Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза орденами «За заслуги» II і III ступенів за збереження проукраїнської позицію. Чийгоза «суд» на півострові засудив до 8 років позбавлення волі, а Умерова – до 2 років в колонії-поселенні, після чого участь в їх передачі Києву взяв президент Туреччини Реджеп Ердоган.
В сумі, як підрахувало «Слово і Діло», сьогодні в Україні видано 81 тис. атрибутів до нагород, 61 тис. відзнак президента, 2,5 тис. нагрудних знаків «Мати-героїня», 1,7 тис. нагрудних знаків до інших почесних звань, 780 орденів і 300 медалей. На виготовлення всіх цих нагород держава витратила 20,5 млн грн.
Крім того, в 2017 році в Україні планують здійснити виплати по ряду державних премій. Найвідоміші з них – Шевченківська і в галузі освіти. На початку року Державне управління справами виділило на Національну премію ім. Тараса Шевченка 960 тис. грн з розрахунку на те, що премій в розмірі 192 тис. грн буде видано 5. Хоча в 2017 році її лауреатами стали лише 4 людини.
Також 5 виплат розміром по 70,4 тис. грн цього року планують видати лауреатам Державної премії в галузі освіти.
Скільки Україна витрачає на державні премії та нагороди
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас