10 причин, чому хороші співробітники можуть втратити роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 причин, чому хороші співробітники можуть втратити роботу

Особисті фінанси
1842
Культура будь-якої організації сьогодні набагато важливіша, ніж її стратегія, продукти і послуги. У компанії з хорошою культурою співробітники розвиваються і приносять користь бізнесу. У ситуації з токсичною культурою успішних працівників виживають, незважаючи на їхні досягнення.
Ліз Райан, колумніст Forbes і HR-консультант компаній з рейтингу Fortune 500, склала список з 10 причин, чому успішних талановитих співробітників можуть звільнити з компанії:
1. Вас можуть звільнити, якщо ви показуєте занадто високі результати, які бентежать керівників вищого рівня. Вони швидше позбудуться вас, ніж запитають: “Як ви це зробили? Ми хотіли б, щоб ви навчили всіх інших робити те, що ви робите”.
2. Вас можуть звільнити за питання, на які ніхто не хоче відповідати або навіть думати про них. Наприклад, “Ми впевнені, що це кращий спосіб впоратися з цим завданням” або “Що входить в наш довгостроковий план?”
3. Вас можуть звільнити за збереження власних кордонів. Наприклад, за ваше рішення закінчити виконання проекту в понеділок, а не займатися цим удома у вихідні дні. Або за те, що ви не захочете прикрашати перед командою проекту ситуацію з термінами реалізації завдань.
4. Вас можуть звільнити за те, що ви на нараді порушили тему, яка потребує обговорення і вирішення, але якої ретельно уникає керівництво.
5. Вас можуть звільнити за те, що ви придумали ідею кращу, ніж у вашого безпосереднього керівника.
6. Вас можуть звільнити за те, що у вас занадто позитивні відносини з лідерами компанії. Деякі токсичні менеджери бачать ситуацію тільки зі своєї точки зору, розглядаючи всіх співробітників як хижаків або здобич. Якщо в їхніх очах ви будете виглядати хижаком, вас захочуть позбутися.
7. Вас можуть звільнити за дуже високі показники, які викликають злість у інших відділів. Їхні керівники можуть висловити вашому керівнику претензію про те, що “Ви хвалитеся і таким чином знецінюєте роботу інших підрозділів”.
8. Вас можуть звільнити за надто велику комунікабельність і популярність поза компанією – виступи на заходах, отримання нагород чи публікація статей. Якщо ви працюєте в організації з нездоровою культурою, ваша публічність буде оцінена негативно.
9. Вас можуть звільнити за надто швидке просування в кар’єрі. Токсичний менеджер може відчути загрозу з вашого боку і позбутися вашої присутності в компанії.
10. Вас можуть звільнити за те, що ви робите дуже багато роботи. Ваш бос може задатися питанням: “Чи не прагне цей співробітник “перестрибнути” через мою голову і стати моїм босом?”
Немає нічого надприродного в тому, що вас звільнять. Це буває з видатними співробітниками весь час. Якщо це станеться з вами, пам’ятайте, що не кожен менеджер і не кожен роботодавець заслуговує на ваші таланти.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас