НБУ буде публікувати назви банків, оштрафованих за порушення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ буде публікувати назви банків, оштрафованих за порушення

Казна та Політика
461
За останні три роки Національним банком України було закрито близько 90 банків, з яких близько 10 – за порушення норм фінансового моніторингу.
Про це в інтерв’ю виданню “Лівий берег” розповів глава департаменту фінмоніторингу НБУ Ігор Береза.
За його словами, більшість порушників займалися відмиванням коштів або були задіяні в схемах по так званому “обналу”. Береза ​​розповів, що іноді банки навіть не підозрюють про те, що їх використовують у незаконній діяльності. З цієї причини регулятор посилив вимоги до банків щодо перевірки своїх клієнтів і аналізу здійснених ними фінансових операцій.
Банкір зазначив, що, незважаючи на посилення вимог НБУ, досі є банківські установи, котрі ігнорують їх. Для таких учасників банківської системи передбачені заходи впливу, зокрема штрафи.
Так, за значні порушення або при виявленні фактів залучення банку до проведення операцій з відмивання грошей, або фінансування тероризму НБУ може оштрафувати банк в досить великому розмірі – до 1% від суми зареєстрованого капіталу, або навіть відкликати його ліцензію.
Крім того, НБУ може відсторонити від роботи працівника, відповідального за фінмоніторинг. Береза ​​також повідомив, що з наступного року Національний банк буде публікувати детальну інформацію із зазначенням назви оштрафованого банку прямо на сайті НБУ.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас