У Києві можуть ввести платний проїзд по мосту через Дніпро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві можуть ввести платний проїзд по мосту через Дніпро

Казна та Політика
4043
Мер Києва Віталій Кличко допускає, що проїзд по Подільсько-Воскресенському мосту може бути платним, оскільки інвесторам потрібно буде повертати вкладені кошти, передає прес-служба КМДА.
За його словами, водночас міська влада розглядає різні варіанти, в тому числі й пільгові.
Мер нагадав, що всі столичні мости зараз перевантажені. Тому добудова Подільсько-Воскресенського моста є надзвичайно важливою для міста.
«Наприклад, «міст Кирпи» не навантажений, тому що не готові з’їзди з нього. Я дав завдання і обговорив з міністром інфраструктури питання, щоб вже в наступному році ми повністю запустили цей міст», – сказав Кличко.
Він додав, що в четвер, 9 листопада, їде на інвестфорум у Німеччину, де з потенційними інвесторами обговорить умови добудови Подільсько-Воскресенського моста.
«Зараз наше завдання – залучити кошти, щоб добудувати міст. Нам потрібно 400 мільйонів євро. Тільки після цього ми можемо говорити про наступний крок – будівництво лінії метро на Троєщину», – підкреслив мер.
Коментуючи механізм повернення коштів інвесторам, столичний градоначальник повторив, що влада міста розглядає різні варіанти.
«Я не відкидаю, що проїзд через цей міст буде платним. Ми звикли, що їздимо через мости безкоштовно. Але давайте вибирати: ми готові заплатити за проїзд через новий міст, або він і далі буде незрозуміло скільки років недобудованим», – підкреслив глава КМДА.
Водночас, як підкреслив мер Києва, місто розробляє також і різні варіанти оплати: зробити міст повністю платним, компенсувати вартість проїзду з бюджету для певних категорій, або зробити його повністю безкоштовним, або ввести символічну суму для тих, хто має картку киянина.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас