Коли з'являться смартфони з гнучкими екранами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли з'являться смартфони з гнучкими екранами

Технології&Авто
493
Останнім часом все частіше просочується інформація про те, що вже кілька виробників смартфонів працюють над пристроями з гнучкими дисплеями. Судячи з витоків інформації, перші комерційні пристрої з’являться у продажу вже в наступному році, і Apple не буде в авангарді ринку. Редакція 112.ua з’ясовує, хто буде в числі перших і які пристрої ми побачимо.
Прогнози про появу смартфонів з гнучким дисплеєм спочатку стосувалися 2017 року: LG показала прототип екрану на виставці CES в 2015 році, і тоді ж зайшла мова про комерційний продукт в 2017-му.
На початку 2017-го компанія запатентувала зовнішній вигляд такого пристрою. Це смартфон з великим екраном, який фактично обертається навколо корпусу і продовжується на тильній стороні. Екран з тильної сторони можна використовувати для виведення повідомлень, коли пристрій лежить дисплеєм вниз. Аналогічну можливість компанії впроваджують за допомогою окремого дисплея.
Якщо чесно, оцінити практичну користь від такого рішення складно: не те щоб у користувачів є велика проблема з повідомленнями, і вони готові переплачувати за другий (очевидно, що пристрій з гнучким дисплеєм буде істотно дорожчим за звичайний) або подовжений екран. Крім того, пристрій з патенту не можна назвати саме гнучким смартфоном, оскільки дисплей буде згинатися, але один раз на виробництві. Мова не йде про рухомі частини. Невеликі вигини в дисплеях вже активно використовуються виробниками, щоб створити ефект “безрамкового” дизайну.
Колись смартфони у форм-факторі розкладачки були дуже популярні. Чого тільки коштує легендарна лінійка Motorola RAZR, з якої почалася народна любов до розкладачок. Але з настанням ери смартфонів про складні телефони забули,бо екран зайняв всю поверхню і став основним інструментом взаємодії користувача з гаджетом.
Samsung досі має симпатію до цього класу пристроїв: в позаминулому році компанія випускала преміальну Android-розкладачку для китайського ринку, а влітку цього року була ще одна модель – Galaxy Folder 2. Тому не дивно, що, коли мова зайшла про гнучкі технології в смартфоні, Samsung зацікавилася саме цим форм-фактором.

Про патенти Samsung на розкладачки з гнучким екраном ідеться вже рік. Тому найбільш ймовірно, що першим комерційним смартфоном Samsung з гнучким дисплеєм стане саме розкладачка. Її повинні представити в 2018 році разом з новим флагманом лінійки Note, про це оголосив представник компанії Дон-Джин Ко на прес-конференції у вересні цього року. В Samsung відзначають, що з роботою прототипу ще є деякі проблеми, але за рік їх планують усунути. Гнучка модель вже проходить сертифікацію в Національному агентстві радіодосліджень Кореї.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас