Авіалінії Антонова: у лоукост-базу в Гостомелі треба інвестувати мільярд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіалінії Антонова: у лоукост-базу в Гостомелі треба інвестувати мільярд

Фондовий ринок
640
Щоб створити інфраструктуру, яка дозволила б обслуговувати рейси лоукост-авіакомпаній на базі аеродрому в Гостомелі, знадобиться мільярд гривень інвестицій або державної фінансової підтримки.
Про це заявив директор авіакомпанії “Авіалінії Антонова” Михайло Харченко в інтерв’ю РБК-Україна.
“З урахуванням того, що у нас немає терміналу, необхідно близько півмільярда гривень для створення інфраструктури, яка дозволила б почати обслуговувати пасажирські рейси Ryanair. Крім того, приблизно стільки ж потрібно вкласти в ремонт під’їзних шляхів до аеропорту. У сукупності, для того, щоб приймати лоукостер, нам необхідно приблизно один мільярд гривень. Всі ці розрахунки ми передали в Кабмін”, – повідомив директор “Авіалінії Антонова”.
Харченко наголосив, що авіакомпанія зацікавлена в пасажирських перевезеннях як однієї зі статей доходів для підприємства, однак остаточне рішення про необхідні інвестиції повинні приймати в уряді.
За його словами, сама компанія не може дозволити собі інвестиції в розвиток пасажирського сегменту, оскільки зароблені авіакомпанією кошти, “використовуються, в основному, для забезпечення життєдіяльності величезного колективу держпідприємства “Антонов”, в тому числі – проведення конструкторських робіт і підтримання льотної придатності експлуатованих суден”.
Він зазначає, що “Авіалінії Антонова” були сконцентровані на транспортуванні вантажів, відповідно, в Гостомелі немає необхідної для пасажирських перевезень інфраструктури та пасажирського терміналу.
“Нам необхідний або інвестор, або державна підтримка”, – резюмував він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас