США підозрюють російський держбанк в махінаціях з борговими зобов'язаннями Мозамбіку, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США підозрюють російський держбанк в махінаціях з борговими зобов'язаннями Мозамбіку, - WSJ

Світ
337
Міністерство юстиції США та ФБР почали розслідування щодо російського банку ВТБ, швейцарського Credit Suisse, а також французького BNP-Paribas. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.
Як повідомили джерела видання, зазначені банки можуть бути причетні до корупційних дій при продажу боргових зобов’язань Мозамбіку на суму 2 млрд доларів.
Слідство перевіряє всі обставини, за яких була укладена угода, після якої чиновники Мозамбіку, можливо, присвоїли зазначену суму. У публікації наголошується, що регулятори в США, Великобританії і Швейцарії в минулому році почали розгляди за підозрою в порушенні цими банками законів, що стосуються операцій з цінними паперами. Нове розслідування американської влади є більш широким за обсягом і може спричинити пред’явлення звинувачень в кримінальних злочинах.
В рамках розгляду група співробітників ФБР в 2016 році відвідала столицю Мозамбіку. У свою чергу, представники всіх банків відмовилися коментувати те, що відбувається, а уряд Мозамбіку не відповів на запит газети. Нагадаємо, Федеральна резервна система оштрафувала французьку банківську групу BNP Paribas S. A. і деякі з її дочірніх компаній в США на 246 млн доларів за небезпечну і необґрунтовану практику на валютних (FX) ринках.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас