Надруковану деталь вперше буде встановлено в атомному реакторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надруковану деталь вперше буде встановлено в атомному реакторі

Технології&Авто
1754
Восени 2018 року в ядерному реакторі атомної електростанції вперше буде встановлений елемент, надрукований на 3D-принтері. За виготовлення сталевої заглушки відповідає американська компанія Westinghouse, а вона буде встановлена на АЕС “Кршко” в Словенії.
Westinghouse планує використовувати 3D-технологію не тільки для того, щоб замінити застарілі деталі, але і для створення прототипів і деталей реакторів нового покоління. Зараз компанія експериментує з виготовленням скоб і гнізд підшипників для електродвигунів, сподіваючись продемонструвати надійність процесу 3D-друку, який дозволяє знизити вартість виробництва. Гнучкість цієї технології дає також можливість друкувати більш складні форми, які неможливо було б виготовити традиційним литтям.
З минулого року компанія отримує підтримку Міністерства енергетики США, яке виділило $8 млн на розробку низки дослідницьких проектів в галузі адитивних технологій, зокрема, на трирічну програму вивчення процесу спікання порошків для створення деталей для АЕС. У липні міністерство виділило ще $830 000 на дослідження впливу нейтронного опромінення на сплави цирконію для легководних реакторів.
На думку Клінта Армстронга, директора з виробництва Westinghouse, 3D-технології здатні скоротити вартість виробництва запчастин для реактора наполовину. Головна проблема, яка заважає широкому поширенню 3D-технологій виробництва, полягає в нестачі інформації про робочі характеристики матеріалів, що використовуються в цих процесах.
Надруковану деталь вперше буде встановлено в атомному реакторі
Для того щоб прискорити 3D-революцію в промисловості, Westinghouse співпрацює з низкою організацій — Дослідним інститутом електроенергії (EPRI), Національною лабораторією Ок-Рідж, Університетом Теннессі і компанією Rolls-Royce — щоб розробити методи, що скорочують процес збирання даних про робочі характеристики матеріалів для 3D-друку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас