Королева Єлизавета II інвестувала в офшори мільйони фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королева Єлизавета II інвестувала в офшори мільйони фунтів

Особисті фінанси
722
Фонд королеви Єлизавети II опинився серед клієнтів юридичної фірми Appleby, що займається реєстрацією офшорів, а також надає послуги з податкового планування та корпоративного управління.
Про це йдеться в міжнародному журналістському розслідуванні «райські папери».
Як повідомляє «Новая газета», компанія Appleby, архів якої потрапив до рук журналістів, була заснована у 1898 році на Бермудах, колонії Великої Британії.
Appleby вважалася одним з найбільш «чистих» офшорних реєстраторів світу: в компанії існувала сувора процедура перевірки клієнтів. Наприклад, багатьом людям з Росії Appleby відмовляла в реєстрації офшорів в зв’язку з їх родинним зв’язками з чиновниками або менеджерами держкомпаній або в зв’язку зі згадуванням їх імен у ЗМІ в контексті корупційних скандалів.
У дослідженні йдеться, що герцогство Ланкастера, яке керує активами особистого доходу королеви Єлизавети II, інвестувало у фонд на Кайманових островах. Цей фонд в свою чергу вкладав гроші в компанію, яка контролює скандальну фінансову організацію BrightHouse у Великій Британії.
BrightHouse надавала мікропозики клієнтам майже під 100% річних. У жовтні 2017 року органи нагляду визнали умови багатьох позик несправедливими та зобов’язали BrightHouse виплатити майже 15 мільйонів фунтів в якості компенсації 250 тисячам клієнтів.
Представник королеви Єлизавети II у відповіді на запит газети The Guardian визнав інвестиції в фонд на Кайманах, але при цьому підкреслив, що герцогству Ланкастера було невідомо про подальші вкладення в BrightHouse.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас