До 2022 року світовий ринок вертикальних ферм досягне $6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2022 року світовий ринок вертикальних ферм досягне $6 млрд

Технології&Авто
1638
Згідно зі звітом компанії Market Research Future, ринок вертикального фермерства буде оцінюватися в $6 млрд до 2022 року, зростання складе 26% в порівнянні з 2016. Але є фактори, які можуть вплинути на зростання ринку не в кращу сторону, пише Digital Journal.
Вертикальне фермерство стає все більш популярним, цей ринок швидко зростає через швидке виснаження орних і родючих земель і збільшення попиту на продовольство, що приписується зростаючому населенню по всьому світу. Вертикальні ферми виробляють тільки органічні продукти (зерно, овочі, фрукти) і сприяють появі тенденції харчуватися виключно здоровою їжею. Зростаючий попит на органічні інгредієнти в повсякденних продуктах харчування, напоях і засобах особистої гігієни відіграє ключову роль в зростанні світового ринку вертикального фермерства. Крім зростаючої популярності органічних продуктів харчування, завдяки їх потенційним застосуванням у харчовій, а також фармацевтичній промисловості, вони підтримують зростання свого ринку на глобальному рівні.
Незважаючи на те, що вертикальні ферми отримують в п’ять разів більший урожай (зелені більше в 350 разів), використовуючи при цьому тільки 5% води, ніж звичайні ферми аналогічного розміру, вони поки не є економічно ефективними. Справа в тому, що вертикальне фермерство вимагає початкових капіталовкладень в розмірі від 200 до 500 млн доларів.
Крім того, однією з найбільших проблем, пов’язаних із запуском цього бізнесу, є вартість енергоспоживання від технології освітлення в поєднанні з вартістю купівлі і впровадження сонячних ламп, світлодіодів, дзеркал, установок для очищення стічних вод, ротаційних каруселей, робототехніки, датчиків і контрольовані середовища. Ці фактори, можливо, можуть завадити зростанню ринку протягом прогнозованого періоду.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас