Ярославський викупив у росіян страхову компанію ІНГО Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярославський викупив у росіян страхову компанію ІНГО Україна

Фондовий ринок
655
Український бізнесмен Олександр Ярославський на початку листопада став кінцевим бенефіціарним власником страхової компанії ІНГО Україна.
Про це свідчать дані аналітичної системи YouControl, передають Українські новини.
Згідно з даними системи, Ярославський володіє ІНГО Україна опосередковано, через компанію Lovington Holdings Limited.
Дозвіл на купывлю 74,9% акцій було видано 10 жовтня Національною комісією з регулювання ринків фінансових послуг (НКЦПФР). Таким чином, на сьогодні Ярославський сконцентрував 99,9% акцій страховика.
З 12 жовтня в компанії вже почав працювати новий менеджмент, який раніше обіймав різні посади в групі DCH (Development Construction Holding) Ярославського.
Нагадаємо, що раніше НВ Бізнес ще навесні повідомляв, що український бізнесмен Олександр Ярославський придбав страхову компанію Інго Україна.
СК ІНГО Україна працює на ринку 23 років, має 28 ліцензій на різні види обов’язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. В Україні вона представлена ​​25 філіями зі штатом близько 500 співробітників.
До липня 2015 року страхова компанія Інго Україна разом з Інго Україна Життя входили в структуру російської компанії Інвест-Поліс (володіє СК Інгосстрах в Росії). Надалі фінустанови перейшли до групи юридичних осіб, зареєстрованих на Кіпрі. Кінцевий бенефеціар або контролер невідомі.
Крім того, в липні 2015 року Інгосстрах продав 100% частки своєї участі в українських страхових компаніях ІНГО Україна, ІНГО Україна Життя і В медичному центрі Наша сім’я (всі – Київ) за 1,37 млрд руб. Відповідно до звітності страховика за МСФЗ, дохід компанії від вибуття трьох дочірніх компаній склав 201 млн руб. Чистий грошовий потік від продажу – 1,067 млрд руб. Вартість чистих активів, що вибули: АСК ІНГО Україна – 835 млн руб., АСК ІНГО Україна Життя – 64 млн руб., МЦ Наша сім’я – 270 млн руб.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас