Розенко назвав головну проблему монетизації субсидій в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко назвав головну проблему монетизації субсидій в Україні

Казна та Політика
2059
Відсутність реального обліку споживання житлово-комунальних послуг населенням України є основною проблемою для впровадження монетизації субсидій.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє “Сегодня”.
“На жаль, це найголовніша проблема – ми не маємо нормального обліку споживання, що стримує процес монетизації субсидії”, – сказав Розенко.
При цьому Розенко висловив надію на те, що підприємства, які надають послуги, в першу чергу будуть вести облік реального споживання серед громадян. Він нагадав, що в разі економії протягом опалювального сезону уряд вирішив монетизувати невелику частину коштів і видати населенню у вигляді “премії” за економію ресурсу. Таким чином уряд стимулює людей, які отримують субсидії, до економного споживання.
Нагадаємо, 26 квітня Кабмін прийняв рішення про монетизацію зекономленої суми субсидії на оплату газу і електроенергії, яка, за попередніми розрахунками, стосуватиметься близько 1,5 млн українських сімей. Максимальна сума коштів, які може отримати субсидіант, – 135 грн за заощаджену електроенергію і близько 700 грн за зекономлений обсяг газу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас