Хокінг: «ШІ стане новою формою життя, яка перевершить людей» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хокінг: «ШІ стане новою формою життя, яка перевершить людей»

Світ
3257
Рано чи пізно роботи повністю замінять людей, вважає професор астрофізики Стівен Хокінг. В інтерв’ю Wired він заявив, що штучний інтелект досягне того рівня, на якому «стане новою формою життя, яка перевершить людину».
«Я боюся, що ШІ зможе повністю замінити людину. Якщо люди можуть створювати комп’ютерні віруси, хтось створить ШІ, який зможе покращувати і відтворювати себе. Він стане новою формою життя, яка перевершить людство», – заявив 75-річний вчений.
Хокінг вірить, що буде потрібно щось таке, що можна порівняти за значимістю з першим запуском супутника в космос, щоб зацікавити молодь в науці, але якщо цього не станеться, нас очікують серйозні наслідки. Довгостроковою метою нової космічної програми, яку, на його думку, наукове співтовариство має розробити в терміновому порядку, може бути колонізація придатних для проживання людини планет, повідомляє Cambridge News.
«Я переконаний, що ми досягли точки неповернення. Наша Земля стала замалою для нас, населення планети збільшується дуже швидко, і ми знаходимося на межі самознищення», – каже учений.
Хокінг не єдиний серед знаменитостей в світі науки і техніки, хто попереджає про небезпеку ШІ. Глава SpaceX і Tesla Ілон Маск також переконаний, що ця технологія «становить фундаментальну загрозу існуванню людської цивілізації» і що її зростання в геометричній прогресії порівнянне з припливною хвилею. Нещодавно він заявив про неприпустимість обожнювання штучного інтелекту, здатного заснувати власну релігію.
Як і Маск, Хокінг стурбований тим, що люди не надають належного значення серйозності того, що відбуваються. Під час минулорічного відкриття центру ШІ в Кембриджі він заявив, що хоча машини, які обігрують людину в го, виглядають круто, їх «без сумніву затьмарить те, що принесуть нам найближчі десятиліття».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас