Експерт повідомив, від чого залежить успіх медреформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт повідомив, від чого залежить успіх медреформи

Казна та Політика
277
Успіх проведення медичної реформи залежить від успішного створення центрального органу, відповідального за фінансування медпослуг, – Національної служби здоров’я України (НСЗУ), вважає заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.
НСЗУ згодом стане основним драйвером реформи. В медреформі НСЗУ є одним з наріжних каменів”, – сказав він.
П.Ковтонюк зазначив, що в даний час НСЗУ “перебуває на стадії підготовки до створення”. Після прийняття постанови уряду про її створення буде оголошено конкурс на керівника служби.
За його словами, в даний час конкретні кандидатури на посаду глави НСЗУ не обговорюються.
“Прізвищ немає. Коли ми оголосимо конкурс, ми не просто будемо давати оголошення – ми будемо активно моніторити ринок, здійснювати пошук. Можливо, залучимо когось із компаній, що займаються рекрутингом/консалтингом”, – сказав П.Ковтонюк.
“Ми дуже зацікавлені в тому, щоб керівник НСЗУ почав працювати якомога швидше. В умовах гострого дефіциту кадрів – це непросте завдання”, – підкреслив заступник міністра.

Довідка Finance.ua:

  • 19 жовтня 2017 року ВР підтримала в другому читанні і в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327), який дає старт медичній реформі, зокрема, змінам в системі фінансування медичних послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас