Чи зможуть криптовалюти замінити в Україні гривню - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи зможуть криптовалюти замінити в Україні гривню - експерт

Фінтех і Картки
1636
Перспективи легалізації криптовалют в Україні туманні, вона більше схожа на товар, ніж на засіб платежу. Тому гривні, як єдиному законному засобу розрахунку в Україні, нічого не загрожує.
Про це на конференції Fintech Ukraine 2017, що відбулася в Києві, розповів керуючий партнер UAPAY Дмитро Зарахович.
За його словами, в Україні зареєстровано близько 100 тис. гаманців для криптовалют, активних із них не більше 20 тис.
 
У порівнянні з цим в Україні відкрито 32,7 млн ​​активних платіжних карток.
Тому частка ринку власників гаманців криптовалют на даний момент мінімальна, і становить близько 0,06% в порівнянні з обсягом карткового ринку.
«Розрахунки карткою в Україні більш привабливі і з точки зору комісійних витрат. Середня комісія при розрахунку банківською карткою становить 0,25 центів, в той час як комісія при операціях з криптовалютами може становити від 1 до 4 доларів», – зазначає Захарович.
Також ринок обігу криптовалюта має свою специфіку, яка полягає в високих коливаннях вартості криптовалюти, і частими випадками шахрайства. Тому для власників криптовалюта може розглядатися не як платіжний засіб, а як інвестиційний актив або засіб для спекулятивного заробітку.
«Крім того, у нас в країні криптовалюти не мають легального статусу, Національний банк прийняв рішення не визнавати криптовалюти реальними грошима», – зазначає Дмитро Зарахович.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас