Канадська компанія прискорює спорудження будинків за допомогою 3D-друку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадська компанія прискорює спорудження будинків за допомогою 3D-друку

Технології&Авто
583
Будівельна компанія LifeTec Construction Group використовує 3D-принтер для друку металевих конструкцій, пише 3ders. Це дозволяє на порядок прискорити будівництво, кажуть будівельники.
Компанія розташовується в Ванкувері і каже, що тут, як і в інших великих містах, є проблеми з доступним житлом. Будувати тут не тільки дорого, але і довго. Традиційно в будівництві невеликих житлових будинків використовуються великі дерев’яні ферми. Їх виробництво помітно сповільнює процес будівництва.
Нова технологія передбачає заміну дерев’яних ферм на металеві. При цьому є важлива особливість – вони друкуються на спеціальному 3D-принтері за технологією Framecad. Її розробили в Новій Зеландії і відтоді протестували по всьому світу. Будівельники кажуть, що будувати виходить швидше і ефективніше, коли ферми можна просто надрукувати.
Технологія використовує лазерний 3D-друк для виробництва різних металевих компонентів: балок і панелей. Всі вони друкуються під кожен проект на замовлення – технологія дозволяє швидко створювати абсолютно нові завдання для друку. Після друку деталі доставляються на будівельний майданчик, де в короткі терміни збираються в готові конструкції. Крім швидкості, будівельники відзначають збільшену довговічність такого роду конструкцій. Друк також дозволяє обходитися меншою кількістю робочої сили при будівництві, що особливо актуально в Ванкувері.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас