НКЦПФР виступила проти суворого регулювання криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР виступила проти суворого регулювання криптовалют

Казна та Політика
540
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) заявила, що не може підтримати законопроекти «Про обіг криптовалют в Україні» і «Про стимулювання ринку криптовалют і їх похідних в Україні» в поточній редакції.
Комісія наполягає на доопрацюванні законопроектів, враховуючи такі зауваження: використання терміна «криптовалюта» в законодавстві є невиправданим, оскільки за своєю суттю це поняття є результатом фінансового інжинірингу і не є «валютою», в зв’язку з цим вважає більш доцільним вживання терміна «криптоодиниця».
Регулятор відзначає, що правовий статус «криптовалют» в розвинених країнах відрізняється, і зазвичай, криптовалюта розглядається як фінансовий інструмент, інвестиційний актив або товар. «Саме таке визначення ми бачимо найбільш прийнятним», – додали в комісії.
Крім того, НКЦПФР вважає недоцільним запропоноване законопроектами суворе регулювання, оскільки на даному етапі (глобальної невизначеності в питанні регулювання ринку криптовалют) регулювання має відбуватися на основі принципів і полягати у введенні загальної правової «легалізації» фінансовим регулятором конкретної криптоодиниці, виходячи з характеру і кількості сторін операцій, які з нею здійснюються, системи її обліку, тощо.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас