Суд РФ відхилив скаргу Києва у суперечці з Татнафтою на $144 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд РФ відхилив скаргу Києва у суперечці з Татнафтою на $144 млн

Фондовий ринок
170
Верховний суд Росії відхилив касаційну скаргу України на постанову Арбітражного суду Московського округу по спору з компанією Татнефть (Росія) на $144 млн.
Про це йдеться в ухвалі суду від 31 жовтня.
“У передачі касаційної скарги для розгляду в судовому засіданні Судової колегії з економічних спорів Верховного суду Російської Федерації відмовити”, – йдеться в ухвалі.
Нагадаємо, що ще у 2014 році Міжнародний комерційний арбітраж виніс рішення у суперечці між російською Татнефтью і Україною на користь російської компанії.
Татнефть вимагала стягнути з України збитки, понесені в результаті протизаконного збройного захоплення у жовтні 2007 року компанії Укртатнафти групою Приват.
Відзначається, що претензії Татнафти становили $2,4 млрд, у кінцевому рішенні арбітраж знизив розмір компенсації до $112 млн.
29 листопада 2016 року Апеляційний суд Парижа залишив у силі два арбітражні рішення, що зобов’язують Україну виплатити Татнафті $112 млн компенсації, а також відсотки.
У квітні компанія Татнефть подала клопотання до Федерального окружного суду округу Колумбія про примусове виконання арбітражного рішення від 29 липня 2014 року, згідно з яким Україна зобов’язана виплатити Татнефті $144 млн ($112 млн плюс відсотки).
Крім того, пізніше компанія подала ще 2 клопотання про примусове виконання арбітражного рішення в Комерційний суд у Лондоні і в Арбітражний суд міста Москви.
Пізніше Московський суд відмовив прийняти позов про стягнення з України $144 млн.
У серпні Арбітражний суд Московського округу скасував ухвалу суду першої інстанції і направив справу на розгляд суду першої інстанції.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас