НКРЕКП запропонувала провести конкурс постачальників газу в кожній області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП запропонувала провести конкурс постачальників газу в кожній області

Енергетика
241
У кожній області України може бути проведено тендер, на якому населення зможе вибрати нового постачальника газу. Це змусить потенційних постачальників конкурувати між собою ціною газу і якістю послуг, що надаються.
Про це сказав голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк, під час круглого столу, на якому обговорювалася проблема створення ринку газу для потреб населення.
“Ми будемо звертатися до уряду і просити провести такий тендер”, – сказав Вовк. За його словами, на цьому тендері будуть між собою конкурувати діючі постачальники (облгаз-збут) та інші компанії, які хочуть зайти на цей ринок.
“Тендер повинен бути проведений в певному регіоні. На цьому конкурсі з облгаз-збутом будуть конкурувати, наприклад, обленерго або мобільні оператори. Для цього бізнесу важливо знати територію і рівень розрахунків споживачів… У сьогоднішніх умовах одним з можливих конкурентів для облгаз-збуту може бути обленерго, тому що ці компанії також мають абонентську базу, досвід співпраці з урядовими структурами і центри обслуговування клієнтів”, – пояснив Вовк.
Він зазначив, що в результаті проведення таких тендерів будуть обрані найбільш ефективні постачальники газу в кожному регіоні, і населення буде купувати “блакитне” паливо у нової компанії. Ця компанія буде працювати в регіоні певний час, до проведення наступного тендеру, сказав Вовк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас