Влада Індонезії почала саджати до в'язниці за ухиляння від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Індонезії почала саджати до в'язниці за ухиляння від сплати податків

Світ
199
Влада Індонезії посилила боротьбу з ухиленням від сплати податків після завершення програми податкової амністії, щоб виконати бюджетний план поточного року, пише CFO Innovation.
В останні кілька місяців у в’язниці за несплату податків опинилися 53 ооби, в тому числі кілька іноземців, 45 з них вже відпустили після того, як вони заплатили державі в цілому 230 млрд індонезійських рупій ($16,7 млн). Ще вісім осіб, які залишаються у в’язниці, винні в казну 41 млрд рупій.
На черзі – ще 23 людини, податкова заборгованість яких перевищує 1,8 трлн рупій. Ще сотням громадян Індонезії та інших країн заборонено залишати країну доти, доки вони не владнають всі податкові спори. Крім того, влада погрожує арештом і вилученням у неплатників дорогих автомобілів і предметів розкоші, однак цей процес оформити складніше, ніж тюремне ув’язнення порушника.
“Якщо дотримання податкового законодавства мінімальне або відсутнє бажання співпрацювати, ми будемо проводити такі заходи”, – заявила агентству Bloomberg міністр фінансів Індонезії Шрі Муляні Індраваті.
Податкова амністія діяла в країні дев’ять місяців і завершилася в березні. Завдяки їй влада виявила активи на $360 млрд, податки за якими раніше не сплачувались.
Уряд Індонезії поставив перед міністерством фінансів мету – зібрати в 2017 році податків на 1,473 трлн рупій ($108 млрд), щоб профінансувати розвиток інфраструктури і зберегти бюджетний дефіцит на рівні нижче 3% ВВП.
Населення Індонезії перевищує 260 млн осіб, зареєстрованих платників податків – 16 млн осіб, з яких лише 11,3 млн фактично сплатили податки в цьому році, свідчать дані Мінфіну. При цьому відношення податкової виручки до ВВП в Індонезії – одне з найнижчих у регіоні і світі: у 2017 році очікується 11% ВВП, до 2021 року – 13-14% ВВП. У Малайзії податки складають 15% ВВП, на Філіппінах – 17% ВВП, а в країнах Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) – в середньому 34% ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас