Розвиток Fintech в Україні сприятиме зниженню рівня тіньового сектора - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розвиток Fintech в Україні сприятиме зниженню рівня тіньового сектора - експерт

Фінтех і Картки
240
Головний драйвер для успішного майбутнього фінтех-компаній в Україні – поява інтересу до Fintech з боку уряду і регулятора ринку.
Про це на конференції Fintech Ukraine 2017, що відбулася в Києві, розповів глава управління стратегії та реформування банківської системи НБУ Михайло Видякін.
За запевненням Михайла Видякіна, регулятору стало цікаво, що таке фінтех і як він може сприяти розвитку фінансового ринку в Україні.
До кінця року планується вийти на концепцію регулювання ринку Fintech з метою створення умов для його подальшого розвитку.
Фінтех-компанії можуть стати гармонійним доповненням до тих послуг, які надаються комерційними банками, впевнений Видякін.
«Зараз головне питання в тому, яку допомогу і підтримку потрібно надати фінтех-компаніям, щоб вони могли успішно стартувати і розвиватися. Фінтех-компанії здатні запропонувати такі продукти і послуги, щоб залучити тих споживачів, які зараз не цікаві комерційним банкам», – зазначає він.
Також експерт упевнений, що розвиток Fintech в Україні сприятиме зростанню рівня безготівкових платежів і зниженню рівня тіньового сектора.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас