Глава Alphabet: «Китай має всі шанси обігнати США в сфері ШІ» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Alphabet: «Китай має всі шанси обігнати США в сфері ШІ»

Технології&Авто
310
Голова ради директорів материнської компанії Google Alphabet, мільярдер Ерік Шмідт вважає, що уряду США необхідно зробити більше, щоб зберегти лідерство в сфері штучного інтелекту. У липні Китай опублікував стратегію ШІ, яка показала, що до 2030 року вона планує стати світовим лідером в цій галузі, пише Business Insider.
«Повірте мені, китайці дуже хороші в ШІ. І вони будуть використовувати цю технологію як для комерційних, так і для військових цілей з усіма можливими наслідками», – заявив Шмідт, виступаючи на нараді з питань штучного інтелекту і глобальної безпеки.
Китай опублікував свою стратегію ШІ в липні, де сказано, що країна може стати світовим лідером у сфері ШІ до 2030 року.
«Це досить просто, – сказав Шмідт, який стверджує, що прочитав звіт. – До 2020 року вони нас наздоженуть, до 2025 року вони будуть краще нас, а до 2030 року вони будуть домінувати в сфері ШІ. Їм треба зовсім небагато часу, про це заявляє [китайський] уряд».
У США розвитком ШІ-технологій займаються ІТ-гіганти Google, Facebook, Microsoft, IBM, OpenAI, але і у Китаю є чим відповісти – свої ІТ-монстри – Alibaba, Baidu і Tencent.
Шмідт, який очолює Консультативну раду з інновацій в галузі оборони Пентагону, продовжив критикувати США за відсутність власної стратегії ШІ і за те, що країна повільно впроваджує новітнє програмне забезпечення.
Він вважає, що ШІ вже грає певну роль у збройних силах США. За словами Шмідта, одне з очевидних застосувань ШІ – це стеження. «Грубо кажучи, здатність людей тривалий час стежити за чимось з неослабною увагою далеко не 100-процентна. У той час як комп’ютери можуть вести стеження протягом дуже тривалого часу, їхня уваги не ослабне і їм нема на що відволікатися, а в разі будь-яких змін вони попереджають людину. Це найпростіше використання технології, але поки наші військові за традицією використовують вартових, як ніби це найкраще застосування для людей».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас