Різниця в зарплаті чоловіків і жінок не зникне ще 217 років, - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Різниця в зарплаті чоловіків і жінок не зникне ще 217 років, - дослідження

Особисті фінанси
379
Фахівці Світового економічного форуму з’ясували, що розрив в оплаті праці чоловіків і жінок не зникне ще 217 років.
Про це йдеться у звіті Міжнародного економічного форуму.
Щороку МЕФ виділяє 144 країни в Індексі гендерного розриву і порівнює їх з чотирьох показників: економічна участь і кар’єрні можливості, освіта, політичні можливості, а також здоров’я і виживання.
МЕФ, крім своїх даних, бере інформацію світових інститутів – Міжнародної організації праці, Програми розвитку ООН та Всесвітньої організації охорони здоров’я.
У 2017 році індекс вперше показав розрив в рівності в графі “економічна участь”. До неї відносяться зарплати, участь в колективі і лідерство. В середньому жінки по всьому світу заробляють менше, ніж чоловіки. МЕФ стверджує, що розрив не зникне ще 217 років.
Причина виникнення розриву полягає не в тому, що жінки отримують менше, ніж чоловіки за однакову роботу (розрив в зарплаті становить 2%), а в тому, що жінки виконують неоплачувану роботу або ж не входять до штату співробітників.
Крім того, жінки працюють в сферах з більш низькою середньою зарплатою і рідше займають високооплачувані провідні позиції.
Ісландія залишається на першому місці за всіма показниками, в ній зберігаються найнижчі розриви в доходах між чоловіками і жінками. Британія і США намагаються скоротити розрив в пунктах залученості в колектив і оплаті праці, зазначає МЕФ.
Цим країнам вдається зберігати рівність за рахунок того, що показники збільшилися в інших сферах – наприклад, збільшилася кількість жінок на провідних політичних позиціях.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас