Понад 60% крадіжок на залізниці відбувається у двох українських областях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 60% крадіжок на залізниці відбувається у двох українських областях

Кримінал
3109
У ПАТ “Укрзалізниця” повідомили, що відомство продовжує зазнавати збитків через крадіжки пристроїв сигналізації, централізації та блокування і зв’язку. Так, за 9 місяців 2017 року зафіксовано 1613 випадків навмисного пошкодження та розкрадання цих пристроїв на загальну суму майже 19 млн грн.
УЗ закликає правоохоронні органи посилити контроль і звернути увагу на пункти прийому металобрухту, які приймають елементи залізничної інфраструктури.
Критичною залишається ситуація на території Дніпропетровської та Запорізької областей в межах регіональної філії “Придніпровська залізниця”. На території цих двох областей зловмисники викрали пристроїв залізничної автоматики значно більше, ніж в інших регіональних філіях товариства — 61% випадків розкрадання від загальної кількості на загальну суму 10 млн грн. Найбільше зловмисники розкрадають і пошкоджують прилади автоматики з релейних шаф і колійних ящиків (реле, трансформатори тощо), дросель-трансформатори, дроти повітряних ліній зв’язку, кабелі.
Хоча працівники господарства сигналізації та зв’язку вживають заходів для запобігання розкраданням, зокрема, посилюють контроль чергових по станції з відкриття дверей релейних шаф і дверей релейних приміщень, це не дає бажаних результатів і не зменшує кількість випадків крадіжок і пошкоджень залізничних пристроїв.
ПАТ “Укрзалізниця” і регіональні філії неодноразово зверталися в правоохоронні органи з проханням активізувати роботу щодо запобігання зазначених злочинів. Проте, такі факти, коли протягом доби на одному залізничному об’єкті фіксується по кілька втручань сторонніх осіб, очевидно, свідчать про неналежну реакцію правоохоронних органів.
Ситуація ускладнилася й тим, що почастішали проникнення в службово-технічні приміщення. Наприклад, в кінці вересня на блокпості 194 км регіонального філіалу “Придніпровська залізниця” невідомі особи газозварювальним обладнанням розрізали нижню частину вхідних металевих дверей посту електричної централізації і викрали 51 прилад аварійно-відновного запасу (трансформатори, реле і блоки різних типів).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас