Добровольці з Австралії випробують вживлені мікрочіпи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добровольці з Австралії випробують вживлені мікрочіпи

Технології&Авто
640
Електроніка, яка вживляється, – перспективна технологія, яка, втям, повільно розвивається. З метою її популяризації десяти добровольцям з Австралії на три місяці ввели мікрочіпи. Операція пройшла в центрі Moving Image в Мельбурні і дала старт до підготовки восьмого фестивалю технологій і культури Pause Fest, який відбудеться на початку наступного року. Як пише The Guardian, носії імплантів повинні стати цвяхом його програми.
Мікрочіп розміром з рисове зерно вживили в перемичку між великим і вказівним пальцями за допомогою голки, яка по товщині не перевищує звичайний пірсинг. Розріз заживе через кілька днів після операції, а мікрочіп залишиться, дозволяючи власнику розблокувати двері в помешкання, тренажерний зал або офіс.
Сучасні мікрочіпи ще не здатні замінити гаманець або цілу в’язку ключів, але вже можуть служити в якості окремого ключа або проїзного.
Через чотири місяці добровольці зустрінуться з Кайлою Хеффернан, експертом в галузі технологій, щоб обговорити отриманий досвід і корисність мікрочіпів.
Хеффернан працює над дисертацією про вживлену електроніку в Мельбурнському університеті, і після року тісного спілкування з носіями імплантів вона зважилася сама випробувати технологію, яку вивчає. Протягом 18 місяців в її руці був чіп, що допомагає відкривати вхідні двері в квартиру, а рік тому вона додала ще один (уже в іншій руці), що служить ключем в університетський офіс.
За словами Хеффернан, використовувати чіп замість ключа дуже зручно: можна не турбуватися, що забув його вдома або не замкнув двері. Інші власники вбудованих чіпів користуються ними для розблокування телефона, комп’ютера або навіть автомобіля. Перший чіп Хеффернан також містить посилання на її сайт, доступ до якого можна отримати за допомогою смартфона, що використовує технологію NFC.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас