Греція готує обмін держоблігацій обсягом майже 30 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція готує обмін держоблігацій обсягом майже 30 млрд євро

Світ
325
Міністерство фінансів Греції готує обмін держоблігацій 20 різних випусків сукупною номінальною вартістю 29,7 млрд євро на боргові папери нових випусків, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела в банківських колах.
Як очікується, своп буде проведено в середині листопада – Афіни хочуть встигнути до наступного візиту місії міжнародних кредиторів, яка запланована на кінець місяця.
Інвесторам будуть запропоновані кілька нових випусків (п’ять – Bloomberg, чотири – Financial Times і грецькі ЗМІ) з погашенням в 2023-2042 роках.
“Такий крок націлений на вирішення питання з неліквідністю грецького ринку облігацій. Він також допоможе створити пристойну криву прибутковості, що полегшить повернення країни на публічний борговий ринок”, – відзначають аналітики афінської Pantelakis Securities SA.
Третя програма міжнародної допомоги Греції завершиться в серпні 2018 року, і влада країни вже почала підготовку до роботи без зовнішньої фінансової підтримки. У 2018 році уряд Греції розраховує залучити на боргових ринках не менше 6 млрд євро.
Прибутковість держоблігацій Греції знизилася в середу, для 15-річних паперів вона оновила мінімум з вересня 2014 року – 6,03%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас