Суд Києва повернув державі спортивну базу вартістю понад 300 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Києва повернув державі спортивну базу вартістю понад 300 млн гривень

Казна та Політика
493
Суд міста Києва повернув державі навчально-спортивну базу “Спартак” вартістю понад 300 млн гривень.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. “За позовом прокуратури Києва рішенням господарського суду Києва право власності на навчально-спортивну базу “Спартак” по вулиці Кирилівський, 105 вартістю понад 300 млн гривень визнано за державою”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією прес-служби, база, до складу якої входять спортивний комплекс з трибунами і адмінкорпусом, басейн, готель та інші споруди загальною площею майже 7 тис. кв. м, перебував у віданні організації профспілок СРСР, після розпаду якого був закріплений за Федерацією професійних спілок України. Надалі на підставі рішення районного суду Києва спірне майно перейшло у власність Федерації професійних профспілок України.
Разом з тим встановлено, що відчуження зазначеного майна з держвласності відбулося без згоди Фонду держмайна України, а надалі перебуває у володінні Федерації професійних спілок України незаконно.
Так, прокуратура міста Києва пред’явила позов до суду про визнання права власності держави на вказаний спортивний комплекс і витребування його з незаконного володіння. Зазначається, що останнім рішенням господарського суду Києва від 25 жовтня 2017 року позовні вимоги прокурора визнані законними і задоволені в повному обсязі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас