Україна показала новий транспортний Ан-178 у Кувейті - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна показала новий транспортний Ан-178 у Кувейті - ЗМІ

Технології&Авто
4157
Новий український транспортний літак Ан-178 вантажопідйомністю 18 тонн розробки і виробництва ДП “Антонов” (Київ), днями був представлений потенційним військовим замовникам у Кувейті, повідомив спеціалізований ресурс Defence Blog.
За інформацією ресурсу, 30 жовтня в рамках туру країнами Близького Сходу, новий український транспортник провів демонстраційний політ у Кувейті за участю кувейтських ВПС.
У подальших планах туру, пише ресурс, участь Ан-178 в демпольотах на міжнародній авіакосмічній виставці Dubai Airshow-2017, яка пройде в листопаді в ОАЕ.
У прес-службі ДП “Антонов” агентству “Інтерфакс-Україна” підтвердили факт перельоту Ан-178 з України до Кувейту, однак ухилилися від уточнення на даному етапі будь-яких подробиць, а також планів близькосхідного “туру” нового українського транспортника.
Ан-178 створюється на заміну Ан-12, за оцінками фахівців, в ряді регіонів також може стати сучасною заміною американському С-160. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, в тому числі великовантажні морські контейнери 1С.
У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній з 15 країн. Сьогодні ДП “Антонов” просуває програму Ан-178, в тому числі, в країнах Близького Сходу і Середньої Азії: інтерес до нового українського транспортника вже підтвердили ОАЕ, КНР і Азербайджан.
Прем’єрний показ Ан-178 пройшов на Le Bourget-2015 (Париж, Франція), де новий український транспортник став однією з головних подій, а також на регіональній Dubai Air Show-2015 (ОАЕ), і демонструвався на статичній стоянці.
За даними джерел агентства “Інтерфакс-Україна” в галузі, в даний час ДП “Антонов” також веде переговори з європейськими країнами НАТО про спільний розвиток програми Ан-178.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас