Китай відправить у космос багаторазову ракету до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відправить у космос багаторазову ракету до 2020 року

Технології&Авто
173
Китайська корпорація аерокосмічної науки і техніки (CASC) має намір повторити успіхи американського підприємця Ілона Маска і налагодити запуск ракет багаторазового використання. Однак конструкція космічного апарата буде відрізнятися від розробленої SpaceX ракети Falcon 9.
Перший політ китайська ракета багаторазового користування зробить вже через 3 роки. Про це повідомив Чен Хонгбо, глава центру досліджень і розробок Китайської академії ракетних розробок при CASC.
Як пише China Daily, космічний апарат зможе доставляти на орбіту вантажі великої маси, а потім повертатися на Землю і використовуватися для повторних запусків. Для розробки ракети CASC залучила експертів з кількох науково-дослідних інститутів.
За словами Хонгбо, майбутню ракету можна буде використовувати до 20 разів і проводити запуски щодня. При цьому на перших етапах вартість запуску складе лише 1/5 від сьогоднішніх розцінок, а в перспективі – вже 1/10.
Ракета CASC зможе підніматися на висоту 300-500 км, а для посадки на Землю вона буде використовувати крила. Незважаючи на схожі цілі, китайський апарат буде відрізнятися від американської ракети Falcon 9 по конструкції. У ракети компанії SpaceX перший і другий ступені встановлені серійно, один за одним. Китайські інженери планують зібрати ракету з паралельно розташованими ступенями. Завдяки цьому обидва ступені можна буде використовувати повторно.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас