Хілларі Клінтон не стала президентом через роботизацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хілларі Клінтон не стала президентом через роботизацію

Світ
789
Хілларі Клінтон не стала президентом через роботизацію. Про це говорить нове дослідження вчених з Оксфордського університету. Вчені з’ясували, що якби рівень роботизації в Мічигані, Пенсільванії і Вісконсіні був би хоча б на 2% нижчий, то представники робочого класу охочіше б голосували за Клінтон, передає Business Insider.
Висновок учених полягає в тому, що поточна ситуація з роботами на виробництві та позиція Клінтон з цього питання не дозволили їй стати президентом. Особливо складна ситуація була зафіксована в Мічигані, Пенсільванії і Вісконсині. Справа в тому, що саме в цих трьох ключових штатах був зафіксований найвищий рівень тривожності, щодо втрати робочих місць через нашестя роботів.
Дослідники пояснюють, що економісти і журналісти, особливо останні кілька років, малювали страшну картину для робітників. За деякими прогнозами, більше половини людей мали втратити роботу вже в найближчому майбутньому. На цьому тлі вчені припустили, що люди, які програють технологіям, будуть більш схильні до такого радикального кандидата, як Трамп. І якщо в сприятливий і спокійний час вони голосували б за Клінтон, то, коли в перспективі видніється втрата роботи, вибір змінився на користь протилежного кандидата.
Інтуїтивне припущення вчених підтвердилося в результаті досліджень. Вони вивчили опитування населення, рівні зайнятості в різних штатах, ступені роботизації і зв’язали їх з числом голосів за Клінтон і за Трампа. Виявилося, якби число промислових роботів в трьох вище названих штатах було на 2% меншим від поточного, то ситуація могла б обернутися не на користь Дональда Трампа. Справа в тому, що робітники становлять великий відсоток від голосуючих у цих штатах. І питання роботизації для них максимально актуальне. Люди не хотіли погіршення ситуації і продовження наміченого курсу, тому вибрали радикального Трампа.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас