Андорра скасує банківську таємницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Андорра скасує банківську таємницю

Світ
407
Князівство Андорра планує в першій половині 2018 року надавати всім зацікавленим країнам дані про їхніх громадян, які зберігають в андоррських банках понад мільйон доларів. А в 2019 році банківська таємниця буде знята і з усіх інших рахунків, повідомив, посилаючись на міністерство фінансів князівства, представник Асоціації андоррських банків Жоан Арнау, пише DW.
Банкір пояснив, що таке рішення дозволить Андоррі виконати свої зобов’язання перед міжнародною спільнотою, в першу чергу Євросоюзом, де незадоволені тим, що банківською системою князівства користуються зловмисники з різних країн для зберігання і відмивання злочинно нажитих капіталів, а також ті, хто ухиляється від сплати податків у своїх країнах.
В Андоррі, де живе менше 100 тис. осіб, є п’ять банків – MoraBanc, AndBank, Credit Andorra, Banc Sabadell d’Andorra і Vall Banc.
Досі в Андоррі існувала найсуворіша банківська таємниця – імена та прізвища клієнтів, а також вкладені ними суми не розголошувалися (за винятком клієнтів з країн Євросоюзу). Замість прізвищ у банківських документах вказувалися лише присвоєні тій чи іншій особі номери.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас