Розроблено проект міста з урахуванням поширення безпілотників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено проект міста з урахуванням поширення безпілотників

Світ
273
Парковки перетворяться на парки, для служби доставки з’являться виділені смуги, а пішоходи зможуть переходити дорогу там, де їм зручно, пише Wired.
Згодом автономні таксі і каршеринг повністю замінять звичну нам транспортну систему. Це станеться не через 10 і навіть не через 20 років, але експерти вже зараз проектують дороги з урахуванням безпілотних автомобілів. Національна асоціація чиновників міського транспорту (NACTO), до якої входять інженери і проектувальники з 60 міст з усього світу, опублікувала 50-сторінковий проект свого бачення інноваційної транспортної системи міст майбутнього.
В першу чергу, дороги пропонують зробити вузькосмуговими. На відміну від водіїв, безпілотники не відволікатимуться на види за вікном і смартфон, тому їх рух буде чітким і вивіреним. Крім того, вони будуть неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. А значить, в містах зникнуть пробки, і не знадобитися стільки смуг, щоб обганяти один одного і об’їжджати аварії.
За рахунок цього тротуари стануть ширшими, а також з’явиться багато місця для велосипедних доріжок. На місці величезних парковок розіб’ють парки і сквери: якщо замість особистого транспорту всі перейдуть на безпілотні таксі, що належать великим компаніям, не потрібно буде турбуватися, де залишити машину. Вона просто поїде в автопарк або за іншим викликом.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас