В Японії щуру успішно переcадили 3D-надруковані тканини печінки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії щуру успішно переcадили 3D-надруковані тканини печінки

Технології&Авто
343
Вчені з Університету Кюсю в Японії успішно пересадили щуру біотрансплантаційну тканину печінки, надруковану на 3D-принтері. Це допоможе в розробці біопечаті імплантуються тканин печінки для людини, пише 3ders.org.
Вчені змогли успішно імплантувати надруковані тканини печінки в печінку щура. Через сім днів після трансплантації нова тканина повністю прижилася. Дослідження, результати якого нещодавно були опубліковані в журналі Scientific Reports, довело, що терапія на основі біодруку може бути реальною альтернативою ортотопічній трансплантації для лікування захворювань печінки. Це означає, що замість пересадки всього органу цілком, можна буде замінити тільки пошкоджені ділянки, просто надрукувавши їх.
«Система для фіксації 3D-тканини за допомогою голчастих масивів дозволила виготовити тканину зі складною геометрією, – йдеться в дослідженні. – Метод полягає в особливому способі злиття сотень печінкових сфероїдів з використанням тривимірного біодруку».
За словами вчених, новий метод має дві переваги: ​​по-перше, він не викликає ушкодження судин, а по-друге, за рахунок прямого зв’язку між трансплантатом і тканинами печінки забезпечує успішне зростання нової тканини.
Унікальність нового методу також у тому, що клітини вирощуються in vivo – всередині живого організму, що дозволяє уникнути алергічних реакцій і підвищує шанси на успішне відновлення після операції. На думку дослідників, в майбутньому новий метод може зробити можливим пересадку надрукованих тканин людям.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас