Українці назвали найбільш корумповані органи країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці назвали найбільш корумповані органи країни

Кримінал
1050
Переважна більшість українців вважає корупцію дуже поширеним явищем і найбільшою проблемою в країні, свідчать дані соцопитування, проведеного фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва і фірмою “Ukrainian Sociology Service”.
Презентуючи результати опитування на прес-конференції у вівторок у Києві, директор фонду Ірина Бекешкіна зазначила, що 90% опитаних співгромадян назвали корупцію дуже поширеним явищем, 44% назвали її найбільшою суспільною проблемою в Україні, 36% – серйозною проблемою.
“Що цікаво, українці засуджують корупцію у верхах, проте самі часто дають хабарі для вирішення якихось питань або для прискорення вирішення якихось питань. Я хочу зазначити, що якщо ми не будемо боротися з корупцією в низах, то побороти корупцію у верхах буде неможливо”, – підкреслила вона.
І.Бекешкіна зазначила, що українці назвали найбільш корумпованими органами суди (52% респондентів), а також парламент, прокуратуру, уряд, митницю і лікарні.
Згідно з опитуванням, 40% українців вважають, що побороти корупцію неможливо, 30% – вважають це цілком реальним. На думку опитаних, найефективнішими будуть репресивні методи – осудження і відбування тюремного терміну корупціонерами. Разом з тим, половина респондентів відзначили, що, на їхню думку, такий метод боротьби з корупцією як підвищення зарплат чиновникам буде неефективним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас