Чому українці змінюють роботу (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому українці змінюють роботу (опитування)

Особисті фінанси
1548
Пошук роботи є невід’ємною частиною життя, а близько третини свого життя люди проводять у робочих процесах. Дослідження показало, що майже половина офісних співробітників в Україні – 44% – змінює місце роботи кожні 2-4 роки.
При цьому більше 70% змінюють роботу через низьку зарплату, свідчать результати дослідження, проведеного міжнародним кадровим порталом HeadHunter. Про це йдеться в матеріалі Сегодня.
При цьому 18% роблять це набагато рідше – раз на 5-7 років. Тих, хто змінює місце роботи в середньому раз на рік, виявилося 13%. Про зміну роботи частіше, ніж раз на рік, повідомили 7% опитаних. Рідше змінює роботу не така велика кількість українців: всього 5% роблять це раз на 8-10 років, а 8% – раз на 10 років. Ще менше виявилося тих, хто ніколи в житті не змінював роботу, – 5% від загального числа опитаних.
На питання про те, що саме спонукає змінювати роботу, 72% респондентів відповіли: низький рівень оплати праці. Саме фінансовий аспект увійшов до ТОП-3 основних причин, через які українці вирішують змінити роботу. Двома іншими причинами, що підштовхують до зміни роботи, виявилися відсутність можливості професійно розвиватися і некомфортна атмосфера в колективі. Про це заявили 63% і 44% респондентів відповідно.
Близько третини респондентів зазначили, що замислюються про зміну роботи, коли відчувають необхідність щось поміняти в своєму житті. Менш поширеними причинами є: погані умови робочого місця (17%), бажання поміняти сферу діяльності (10%), скорочення штату (9%) і незручне розташування офісу (9%).
Серед інших причин зустрічаються також відчуття непотрібності своєї роботи, більш перспективна і високооплачувана пропозиція, невиконання роботодавцем обіцяних умов і неможливість реалізації нововведень. При цьому на одне вакантне місце в Україні претендують три особи.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас