Samsung отримала рекордний прибуток у III кв. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung отримала рекордний прибуток у III кв.

Фондовий ринок
350
Найбільший світовий виробник смартфонів, чіпів пам’яті і телевізорів Samsung Electronics Co. у вівторок оголосив про рекордний прибуток за підсумками третього кварталу 2017 р. і масштабні перестановки в керівництві.
Компанія призначила нових керівників трьох основних підрозділів: з виробництва напівпровідників і дисплеїв (Device Solution), мобільних телефонів (IT & Mobile Communications) і споживчої електроніки (Consumer Electronics). Крім того, на посаду голови ради директорів рекомендований нинішній фіндиректор Samsung Лі Сан Хун (Lee Sang-hoon), йдеться в прес-релізі.
Голова ради директорів Samsung Group непрацездатний з огляду на вік і стан здоров’я, його син і заступник засуджений до тюремного ув’язнення на п’ять років у справі про корупцію, і найбільшій корпорації Південної Кореї потрібні нові лідери. Останні місяці компанією фактично керував Квон Охьон (Kwon Oh-hyun), який обімав пости CEO і голови ради директорів, однак у березні він йде у відставку, пише Financial Times.
Samsung Electronics збереже структуру керівництва бізнес-підрозділами – три гендиректори, але вперше розділить посади CEO та голови ради директорів. Очікується, що це рішення буде тимчасовим.
Президент Semiconductor Business Кім Кі Нам (Kim Ki-Nam) буде підвищений до CEO цього підрозділу.
Samsung планує подвоїти річні дивіденди з наступного року, довівши їх до рекордного рівня, і виплачувати акціонерам по 9,6 трлн вон щорічно в 2018-2020 рр. В цілому виплати складуть 29 трлн південнокорейських вон ($25 млрд).
Торік під тиском з боку інвесторів, включаючи американський хедж-фонд Elliott, Samsung обіцяла в 2016-2017 рр. повернути акціонерам 50% вільного грошового потоку у вигляді дивідендів і викупу акцій.
Як йдеться в звітності, чистий прибуток Samsung Electronics в III кварталі підскочив до 11,2 трлн вон з 4,5 трлн вон за той же період 2016 р.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас