Резервний банк Австралії: регулювання блокчейну не принесе ефекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резервний банк Австралії: регулювання блокчейну не принесе ефекту

Фінтех і Картки
298
Криптовалюти не становлять якихось питань, які потребують термінового вирішення з точки зору політики Резервного банку Австралії щодо платежів. Про це представники центробанку цієї країни заявили на засіданні Комітету з податків і доходів Палати представників, повідомляє CoinDesk.
Під час дискусії, в якій обговорювалися в тому числі погляди регулятора на криптовалюти і технологію блокчейн, Тоні Річардс і Девід Емері з департаменту платіжної політики Резервного банку Австралії зазначили, що центробанк швидше за все не буде підтримувати ухвалення якихось правил, які визначатимуть роботу протоколів, що лежать в основі блокчейн-мереж.
«Розподілена і транскордонна природа цифрових валют на зразок біткойна означає, що регулювання основних протоколів цих систем, швидше за все, не принесе ефекту», – сказали Річардс і Емері.
У зв’язку з цим представники центробанку Австралії не бачать в найближчій перспективі необхідності в регулюванні криптовалют.
«З точки зору платіжної політики банку цифрові валюти не становлять якихось питань, які б потребували втручання регулятора», – додали Річардс і Емері.
Також вони додали, що технологія блокчейн може принести найбільші дивіденди тим індустріям, де традиційно присутня велика кількість посередників і де існуючі процеси виявляються неефективними.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас