Довіра - фундамент успішних взаємин з клієнтом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра - фундамент успішних взаємин з клієнтом

Кредит&Депозит
278
Довіра - фундамент успішних взаємин з клієнтом
Ексклюзивне інтерв’ю журналу Банкір on-line заступника голови правління ПАТБТА БАНК” Анатолія Денисенка. У липні поточного року Анатолій приєднався до команди банку, в його компетенції розвиток роздрібного та корпоративного бізнесу банку.
У грудні поточного року БТА Банк святкуватиме 25-річчя. За цей період, у банку склалися традиції, визначилися напрямки діяльності, свій стиль в обслуговуванні клієнтів. Які, на ваш погляд, основні конкурентні переваги БТА Банку?
По-перше, БТА – прозорий, фінансово стійкий, стабільний банк зі 100% іноземним капіталом і повною підтримкою акціонера. В основі даних характеристик лежать якісні високоліквідні активи, бездоганна ділова репутація та довіра з боку клієнтів і контрагентів. Наша ліквідність і адекватність капіталу в кілька разів перевищує нормативні показники, встановлені НБУ, а це означає, що ми в будь-який момент можемо повністю виконати всі зобов’язання перед клієнтами.
По-друге, ми банк, який добре розуміє свого клієнта, з акцентом на підвищений рівень сервісу і гнучким підходом у прийнятті рішень. В умовах, що склалися на банківському ринку країни не можна розраховувати тільки на досягнуті результати, потрібно чути свого клієнта, максимально оперативно реагувати на його запити, а іноді і передбачати його потреби. У цьому плані нам простіше, ніж великому системному банку реагувати на запити клієнта і пропонувати йому не стандартні продукти і програми, а індивідуальні рішення. Клієнти, в свою чергу, нам довіряють, тому що, навіть за часів кризи і обмежень НБУ з видачі вкладів, банк неодноразово підтверджував свій статус надійного партнера, повністю виконуючи свої зобов’язання перед клієнтами. Визнанням наших заслуг є нагорода в номінації “Найбільш клієнтоорієнтований банк” за версією Міжнародного фінансового клубу “Банкір”, яку БТА Банк отримав у цьому році. Дякуємо експертам за визнання, а нашим клієнтам за довіру.
Кому банк віддає перевагу приватному або корпоративному клієнту?
БТА Банк є універсальним банком, що надає повний спектр банківських послуг – у нас є все, що може бути цікаво клієнту. А головне, з нами комфортно як фізичній особі, так і представнику бізнесу. Ми зацікавлені в розвитку довгострокових, партнерських і довірчих взаємин з клієнтами.
У корпоративному сегменті БТА Банк сфокусований на середньому бізнесі, якому пропонуємо цілий арсенал продуктів і послуг: розрахунково-касове обслуговування, депозитні та кредитні продукти, зарплатні проекти, документарні операції, обслуговування зовнішньоекономічної діяльності, депозитарні операції на ринку цінних паперів. Лінійка продуктів і послуг для фізичних осіб така ж різноманітна, як і у корпоративного сегмента.
Останнім часом простежується тенденція до зниження депозитних ставок, чим це обумовлено?
Зниження депозитних ставок – це позитивний сигнал. Їх зниження означає поступове поліпшення ситуації на ринку, встановлення більш довірчих відносин між вкладниками і банками, що, в свою чергу, дає можливість останнім надавати кредити з більш низькими ставками.
Наші ставки за строковими вкладами невисокі, проте, ми гарантуємо абсолютну надійність і прибутковість. Рейтингове агентство IBI-Rating підтверджує рейтинг надійності банківських вкладів БТА Банку на рівні “5” (відмінна надійність).
Для тих клієнтів, які обпеклися під час “банкопаду” і ще не готові довірити свої заощадження навіть найстабільнішим фінансовим інститутам, ми пропонуємо, замість строкового вкладу, 100% безпечне місце для зберігання заощаджень – індивідуальний сейф, ними обладнані всі відділення банку.
Анатолій, яку політику зараз проводить банк у сфері кредитування?
До кредитування, як і раніше, ми підходимо виважено. Ми не зацікавлені в масових програмах з видачі кредитів готівкою, які зараз широко представлені на ринку. І не будемо йти на високоризикові операції, щоб заробляти будь-яким шляхом. Сьогодні банк пропонує індивідуальні програми кредитування з гнучким графіком платежів і лояльною процентною ставкою в залежності від потреб та фінансового стану клієнта. Ми також враховуємо галузеву специфіку і сезонність бізнесу, якщо мова йде про кредитування корпоративних клієнтів. Нам цікавий клієнт – фінансово стабільний партнер з рівнем доходу вище середнього і якісним забезпеченням, такому клієнтові ми готові надати гнучкі і конкурентні умови.
Розкажіть про плани банку і нові проекти?
Ми живемо в еру діджиталізаціі, яка поступово витісняє стандартне живе спілкування з клієнтом і вимагає від фінансового інституту технологічної розвиненості. Тому для нас в пріоритеті розширення і удосконалення спектру онлайн послуг, збільшення обсягу безготівкових операції. У найближчій перспективі ми націлені на підвищення прибутковості банку за рахунок цих послуг, а також нарощування якісного кредитного портфеля і реструктуризацію проблемної заборгованості.
Також частиною нашої бізнес-стратегії є розвиток банку як соціально відповідального інституту, а це не тільки фінансова підтримка соціально значущих проектів, але і внесок у вирішення соціальних проблем суспільства. В цьому році ми вже провели “День донора” спільно з Фондом “Моя опора” і інститутом ім. Амосова. Колектив банку здав більше 7 літрів крові для маленьких пацієнтів інституту, яким життєво необхідна донорська кров. Врятувати людину, яка тільки починає жити, це благородний вчинок і ми плануємо зробити дану ініціативу традицією нашого колективу. Через кілька місяців банк планує запустити проект Green office, який спрямований на економію паперу в офісі банку, її повторну переробку і в кінцевому результаті – збереження природи.
За матеріалами:
БТА Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас