Кому і коли монетизують субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому і коли монетизують субсидії

Казна та Політика
1185
За даними Мінфіну, на виконання зобов’язань за субсидіями на наступний рік передбачили лише 61 млрд грн., що менше від необхідного на 10 млрд. Тому вже зараз ясно, що грошей на всіх не вистачить і потрібно буде вносити зміни до держбюджету на наступний рік.
Та й узагалі, прості українці почнуть отримувати виплати за програмою монетизації не раніше 2019 року.
Справа в тому, що спершу Мінфін планує монетизувати субсидії підприємствам-постачальникам послуг. Наступним кроком буде створення необхідної інфраструктури, єдиного реєстру та бази даних субсидіантів, їх верифікація і т. д. Таким чином, чиновники виключать зі списків тих, хто приховує свої “справжні доходи”. І тільки після цього монетизують субсидії для домогосподарств.
До того часу, говорить член Економічного дискусійного клубу Ігор Гарбарук, правила отримання істотно перекроять, щоб скоротити кількість одержувачів держдопомоги. Вже в цьому році споживачі побачать у своїх платіжках зменшену субсидію. На 10% були знижені нормативи, на які нараховується субсидія. На місяць скорочено термін надання «зимових» субсидій.
На думку експертів, щоб претендувати на компенсації, українцям потрібно буде заповнювати е-декларації про доходи та майно на зразок тих, що зараз подають чиновники. За попередніми оцінками, потрібно буде обробити близько 12 млн анкет.
А рухи за картковими рахунками, на які будуть зараховані зекономлені кошти за субсидіями, будуть жорстко контролюватися. Картки стануть блокувати за нецільове використання коштів. Тобто, наприклад, придбати ліки в аптеці за «компенсаційні гроші» не вийде.
Також потрібно буде показати всі свої депозити, нерухомість та інше майно. При цьому після отримання компенсації тариф буде нараховуватися повною мірою, і одержувач повинен буде сам платити різницю зі своєї картки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас