У Франції випробують чіп, який відновлює зір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції випробують чіп, який відновлює зір

Технології&Авто
705
Французька влада схвалила імплантацію чіпа біонічного зору пацієнтам з серйозним захворюванням сітківки. В експерименті візьмуть участь п’ятеро осіб, пише IEEE Spectrum.
Бездротовий чіп, випущений паризькою компанією Pixium Vision, з’єднує око і мозок за допомогою електричної стимуляції. У чіпі використовується технологія Pixium, розроблена в лабораторії Деніела Паланкера в Стенфордському університеті. Імплант розміром 2×2 мм має товщину 30 мкн, що в три рази тонше за людську волосину. Він хірургічно імплантується під сітківку ока або в підретинальний простір. Операція займає всього півтори години, тоді як для впровадження аналогічних пристроїв раніше було потрібно від трьох до восьми годин.
Для успішної роботи чіп повинен бути підключений до зовнішньої камери і кишенькового комп’ютера. Користувач надягає окуляри з вбудованою камерою. Зображення транслюється на кишеньковий комп’ютер, який перетворює його в інфрачервоний сигнал, заряджаючи заодно імплант, і передає назад в окуляри. Вони, в свою чергу, проектують невидимий світловий промінь на чіп, який перетворює сигнали на електричний струм, стимулюючи сусідні біполярні клітини. Так сигнал потрапляє в зоровий нерв і врешті в мозок.
Це перший випадок, коли такий чіп використовується для лікування макулодистрофії, яка є основною причиною втрати зору у людей старше 50 років. Люди з цим захворюванням бачать предмети спотвореними або темними, покладаючись тільки на бічний зір. В даний час медики не можуть відновити зір у хворих з таким діагнозом.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас