Найбільші японські банки замінять 30 000 службовців на алгоритми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші японські банки замінять 30 000 службовців на алгоритми

Світ
574
Три найбільші японські фінансові компанії роблять ставку на автоматизацію, щоб скоротити збитки. Частину співробітників переведуть в інші відділи, деяких звільнять, а штат фахівців з фінтеху, навпаки, збільшать. При цьому загальне число робочих місць, переданих роботам, досягне 30 000.
Однією з перших процес автоматизації робочих процесів запустить японська банківська холдингова компанія Mizuho Financial Group. До 2021 року MFG автоматизує завдання, які сьогодні виконують 8000 співробітників. До 2026 року роботи займуть вже 19 000 робочих місць.
Як пояснює Nikkei Asian Review, чистий прибуток MFG з квітня по вересень впав приблизно на 20%. Новий план реорганізації компанії допоможе скоротити витрати за рахунок автоматизації. Наприклад, холдинг планує консолідувати роботу банківських службовців, щоб їм не доводилося виконувати одні і ті ж дії. Також близько 100 рутинних робочих завдань візьме на себе нова роботизована система обробки. Поки MFG використовувала її тільки для введення даних при оформленні рахунків для трастів в онлайн-режимі.
До 2020 року компанія підключить до системи від 20 до 30 банківських відділень, а в майбутньому реорганізації піддасться 800 філій. Близько 200 співробітників, чиї робочі завдання будуть виконувати алгоритми, перейдуть на роботу в головний офіс вже цієї осені. Також Mizuho планує збільшити штат експертів з фінтеху.
Поміняти підхід до роботи має намір і банківська корпорація Sumitomo Mitsui Financial Group. У найближчі три роки компанія переведе в цифровий формат частина сервісів, що надаються банківськими відділеннями. SMFG вже відкрила в Японії 9 дата-центрів, які будуть займатися обробкою нових даних. До 2020 року завдання 4000 співробітників будуть виконувати алгоритми.
Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ також готується до реструктуризації. За словами президента банку Канецугу Міке, традиційна модель роботи комерційного банку призвела до рецесії. У цих умовах компанія вимушена зробити ставку на цифрові технології і скоротити кількість підрозділів. Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ належить найбільшій фінансовій групі Японії Mitsubishi UFJ Financial Group. Всього MUFG планує автоматизувати 9500 робочих місць, в тому числі замінити алгоритмами 30% персоналу в Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас