7 ознак того, що життя автомобілістів зміниться до невпізнанності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

7 ознак того, що життя автомобілістів зміниться до невпізнанності

Технології&Авто
2812
За оцінкою фахівців, вже до 2030 року електрокари заполонять дороги всіх більш-менш великих міст Європи і Америки. До 2040 року провідні автовиробники можуть повністю відмовитися від випуску і підтримки автомобілів на двигунах внутрішнього згоряння.
Прямо зараз, на наших очах настає те саме майбутнє, а тому мова піде про технології, які назавжди змінять автопром і транспорт.
1. Електродвигуни
7 ознак того, що життя автомобілістів зміниться до невпізнанності
Створення електродвигуна з високою продуктивністю не таке вже й велике досягнення. Набагато важливіше, що в останні роки вчені зробили великий внесок у розвиток акумуляторів і продовжують працювати в цій галузі. Хто ще 10 років тому, міг повірити, що в 2017 році власні електрокари почнуть випускати всі провідні автовиробники? Тим не менш, тепер все це реальність.
2. Гібридні двигуни
Гібридними двигунами конструктори цікавилися давно. Перший гібридний автомобіль Lohner-Porsche був створений ще в 1901 році, однак серйозні розробки в цій галузі почали вести тільки в середині XX століття. Автомобілі, що використовують два двигуни, один з яких електродвигун, активно стали з’являтися тільки в останні два десятиліття. Саме ці розробки допомогли довести, що електрокари широкого вжитку – реальність.
3. Водневі паливні елементи
Автомобілі, що живляться водневими паливними елементами, викликають не менше інтересу конструкторів, ніж електрокари. Такі машини сьогодні дійсно виробляються. Найбільших успіхів в галузі досягли компанії Toyota, Honda і Hyundai. До речі, Toyota створила першу вантажну фуру на водні. У перший повноцінний рейс машина вийде в жовтні 2017 року.
4. “Безпілотні” автомобілі
Популяризацією автомобілів, які не матимуть потреби у водіях, головним чином займається команда Tesla. Однак в останні роки щораз більше виробників виявляють інтерес до «розумних» технологій для машин. Певні успіхи є. Конструкторам вже вдається створювати системи-помічники, здатні оцінювати ситуацію на проїжджій частині, приймати рішення і керувати автомобілем. Однак про повноцінну заміну людини-водія поки що не йдеться. Поки що.
5. Літаючі таксі
В небо людина прагнула з самого початку своєї історії. Що може бути дивного в тому, що всю історію автопром намагався створити літаючий автомобіль? Найбільш значні спроби в цій галузі були зроблені в другій половині XX століття. Сьогодні інтерес до літаючих індивідуальних транспортних засобів повертається. Сучасні технології вперше за довгий час дозволяють інженерам створювати дійсно працюючі і досить ефективні прототипи.
6. Концептуальний транспорт
7 ознак того, що життя автомобілістів зміниться до невпізнанності
В останнє десятиліття робляться найбільш «радикальні» спроби переосмислення дизайну і конструкції автомобілів. З’являється безліч цікавих концептів, наприклад модульні машини, кузов яких може перебудовувати автомобіліст, змінюючи тим самим клас свого авто. Звичайно, більшість концептів так і залишиться на папері, однак окремі цікаві ідеї все ж проходять на споживчий ринок.
7. Інтерактивні дороги
Змінюється не тільки бачення автомобіля майбутнього, але і доріг, якими він їздить. Поліпшення дорожнього покриття – це лише поверхневий мізер. Вже сьогодні існують зразки доріг, що пропускають крізь себе вологу, доріг з суперміцного пластику, а також доріг з «розумною» розміткою, що проєктується за допомогою LED освітлення на поверхню асфальту і реагує на те, що відбувається навколо.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас