Україна увійшла до трійки найнещасніших країн світу (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна увійшла до трійки найнещасніших країн світу (дослідження)

Світ
10288
Україна увійшла до трійки найнещасніших країн світу разом з Гаїті і Південним Суданом. Про це йдеться на сайті американського центру вивчення громадської думки Інституту Геллапа.
У дослідженні наголошується, що Україна – єдина європейська країна, яка потрапила в антирейтинг щастя.
Згідно з даними Інституту Геллапа, 41% населення України перебуває у важкій ситуації і можуть вважатися нещасними. В цьому відношенні нашу країну випередили тільки Південний Судан (47%) і Гаїті (43%).
В той час як 41% українців відчувають страждання, успішними можна назвати лише 9% населення, в проміжному положенні – 50%.
“Успішними” за класифікацією інституту Геллапа вважаються люди, які оцінюють своє життя на даний момент і протягом найближчих п’яти років у 7 (і вище) або 8 (і вище) балів за шкалою від 0 до 10, де 0 — найгірше можливе життя, а 10 — найкраще можливе життя.
Люди вважаються “нещасними”, якщо оцінюють своє життя зараз і в майбутньому в 4 бали або нижче.
Дослідники вважають, що конфлікт на сході України зашкодив і без того слабкому економічному зростанню в країні.
“Оцінка життя в цих країнах покращиться тільки після припинення конфліктів, збільшення економічного зростання та ефективного управління, орієнтованого на покращення життя кожного громадянина, – йдеться в дослідженні.
А в трійку найщасливіших країн, за даними Інституту Геллапа, увійшли Норвегія, Данія та Ісландія.
Раніше Організація Sustainable Development Network Solutions за замовленням ООН склала світовий рейтинг щастя, в якому Україна опинилася на 132 з 155 позицій. Судячи з цього рейтингу, українці більш нещасливі, ніж іракці, у яких значну частину територій захопили бойовики “Ісламської держави”, жителі Ліберії, Судану, Ефіопії, Пакистану і величезної кількості інших відсталих африканських, близькосхідних і азіатських країн.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас