Україна пройшла "економічне дно" півтора роки тому - Абромавичус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна пройшла "економічне дно" півтора роки тому - Абромавичус

Казна та Політика
2782
Екс-міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявляє, що Україна пройшла економічне дно півтора року тому, зараз в країні розпочалася стадія раннього зростання економіки.
Про це він сказав в ефірі телеканалу “112 Україна”.
“Ось в чому я абсолютно впевнений – що дно вже пройдено, воно пройдено десь півтора роки тому. Зараз є зростання, яке далеко нас не задовольняє, але це класична ситуація – рання стадія економічного зростання. Коли багато ще лежать “напівмертві” – бізнес, підприємці, банки, їм потрібно “штучне дихання”, але незабаром вони почнуть потроху вставати, заробляти. Є відкладений попит за різними категоріями – у роздрібі, туризмі, будівництві тощо. Це мені нагадує ситуацію після фінансової кризи 2008 року, коли ще в 2010-му ніхто не вірив у Європі та країнах Балтії, що буде зростання. Звісно, це був тільки початок”, – пояснив екс-чиновник.
Абромавичус додав, що в країні закладено підвалини для зростання економіки і що це відбуватиметься незалежно від політичної ситуації.

Довідка Finance.ua

  • Нацбанк поліпшив прогноз ВВП України на 2017 рік до 2,2%. Раніше прогноз зростання ВВП України становив 1,6%. Зростання прогнозується завдяки кращій, аніж очікувалося, активності галузей економіки.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас